Over Koelestudenten

Waarom Koelestudenten?

Vind jij ook dat studenten teveel aan energiekosten betalen? Vind jij ook dat er nou eens zonnepanelen moeten komen op de daken van studentenhuizen? Dat vinden wij nou ook. Ons klimaat kan wel wat verkoeling gebruiken. Daarom Koelestudenten. Daarom is JMA samen met andere jongerenorganisaties Koelestudenten gestart.

Koelestudenten is een beweging. Een beweging van studenten en studentenorganisaties voor duurzaam wonen. Samen inspireren wij studenten om de energietransitie in huis te halen, om thuis slimmer met energie om te gaan. Daarmee besparen zij geld en sparen het klimaat. Uitwonende studenten betalen nu te veel voor energie. Zij betalen meer dan een gemiddeld huishouden, terwijl hun inkomsten omlaag gaan. Dat vinden wij niet eerlijk, maar gelukkig kan het anders! Samen met studentenorganisaties helpt Koelestudenten studenten om energie te besparen en zelfs op te wekken! Duurzame energie en energiebesparing wordt voor steeds meer mensen vanzelfsprekend, dus waarom niet ook voor studenten en studentenhuizen? Duurzame energie en energiebesparing is een oplossing voor hoge studiekosten! Oftewel: “Goedkoper studeren door een duurzaam studentenleven”

Koelestudenten is dé inspiratiebron voor studenten die slimmer met energie willen omgaan. We geven je tips hoe je op creatieve wijze energie spaart, hoe jij je woningcorporatie kan overtuigen om groene stroom te nemen, maar ook hoe jij nu uiteindelijk een zonnepaneel op jouw eigen of iemand anders dak kan krijgen.

Hoe? Kijk eens naar onze studentenbattle The Eco Crazy 88.

Lees het en zeg het voort.  Koelestudenten is voor duurzame studentenhuisvesting en gaat over energiebesparing.

 

 

Foto: Chris Zielecki, Flickr

Koelestudenten,

...profiteren van hun energiebesparing

Waarschijnlijk ken je al een hoop van die 'besparingstips'. *Gaap*. Maar weet je ook wat het écht oplevert? In harde euro's? Wij wel. En we laten het je graag zien. Via onze Koelness-meter. Check hem uit en ontdek hoe je (samen) met zo min mogelijk energie je energierekening in mootjes kan hakken. Want als je de verwarming een graadje lager zet om het klimaat te sparen, kun je net zo goed gelijk kijken wat dat voor je portemonnee doet.

Eén ding is zeker, voor elke euro die je onnodig spendeert aan je energierekening, kan je veel leukere uitgaven bedenken.

...gaan voor groene stroom

Komt er groene stroom uit je stopcontact? Daar gaat inderdaad je huisbaas of woningcorporatie over.  Maar zou je daar niet zelf voor willen kiezen? Wij vinden dat studenten zelf voor groene stroom moeten kunnen kiezen.  de Koelestudentenmeter is het behoorlijk makkelijk om energie te besparen thuis. Deze online tool toont je waar en wanneer er energie te besparen valt. De acties zijn verdeeld in makkelijke tot moeilijke acties, de makkelijkste is bijvoorbeeld “sluit s’nachts je gordijnen’. 

...gaan voor het klimaat

De opwarming van de aarde is niet koel.

...kom je tegen

Naast onze website en Koelestudenten facebook kun je ons tegenkomen in een aantal studentensteden bij events, denk bijvoorbeeld aan  een workshop ‘Koel’wonen en zijn we aanwezig bij Repair Cafes en festivals.