Nederland wordt stukje bij beetje steeds duurzamer. Veel mensen willen hier graag aan bijdragen door groene stroom te gebruiken. En wat is nou groener dan stroom van je eigen zonnepanelen?! Die zonnepanelen kun je echter niet even bij de eerste de beste winkel bestellen en regelen. Het is even een investering en in veel situaties vergt dat wat geregel. Ook kunnen dilemma’s de kop opsteken; wat als je onverwacht meer energie gaat gebruiken, een huurhuis hebt of het dak deelt? 

Op de JMA-DWARS academy van 14 oktober kwam Pierre Vermeulen van SoLease vertellen over alternatieve oplossingen, een duurzaamheidsadviseur van een woningcorporatie over belangen en mogelijkheden in de huursector en een gemeentelijk medewerker lichte gemeentelijke regelingen en beperkingen toe. 

Ook zijn we zelf aan de slag gegaan! Met behulp van casussen met o.a. Koelestudenten hebben we nagedacht over oplossingen voor vaak genoemde bezwaren rondom zonnepanelen. Kortom; een activerende informatieve avond waar we aan de slag zijn gegaan met de praktijk van zonnepanelen op jouw dak!