Studenten houden ecobattle Daktuin Uithof

Amsterdam, 13 juni 2015 – Jongeren Milieu Actief nodigt Utrechtse studenten uit om op 20 juni naar het Daktuin Event van Koelestudenten op de Uithof te komen. Met dit evenement vertelt Koelestudenten op ludieke wijze meer over energiebesparing in studentenhuizen.

Festivaltickets winnen

Tijdens het Daktuin Event vindt onder andere een competitie plaats waarbij studenten kunnen scoren met gemakkelijke energiebesparende oplossingen voor studentenhuizen. Winnaars van deze zogenoemde ‘eco-battle’ maken kans op festivaltickets voor Studio Stekker Festival op 25 juli. Verder is er een prijsvraag waarbij het publiek kan raden hoe lang het duurt voordat het ijsblok is gesmolten. Winnaars van deze prijsvraag kunnen ook festivaltickets winnen en dat voor Festival de Beschaving op 27 juni. Gratis ijsjes en frisse drankjes bieden ondertussen verkoeling. Iedereen is welkom om op 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur een kijkje te komen nemen op de Daktuin.

Koelestudenten is een campagne van Jongeren Milieu Actief in samenwerking met Milieudefensie, muziekzender MTV en studentennetwerk Morgen. Koelestudenten zet zich in voor duurzame studentenhuisvesting. In de meeste studentenhuizen kan nog veel energie bespaard worden. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu. Kijk voor meer informatie op: koelestudenten.nl

Wie: Koelestudenten
Wat: Daktuin Event over energiezuinige studentenhuisvesting
Waar: Dak parkeergarage van de Universiteitsbibliotheek, Heidelberglaan 3, Uithof Utrecht
Wanneer: 20 Juni, 14.00 tot 17.00 uur

Jongeren Milieu Actief (JMA) is dé jongeren milieuorganisatie van Nederland voor en door jongeren tussen 12 en 28 jaar. Op een creatieve, ludieke en positieve manier gaat JMA aan de slag met thema's als klimaatverandering, veehouderijen of duurzame consumptie! Wij geven jongeren, bedrijfsleven en de overheid alternatieven voor een schone en duurzame wereld.

Contact

Voor meer informatie neem contact op met persvoorlichting:
T: 020-5507333
E: pers@jma.nl