Student regelt die zonnepanelen zelf wel 

Amsterdam, 7 juli 2015 – Student Joost de Kruif (27 jaar) heeft het voor elkaar gekregen om als één van de eerste studenten in Nederland zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van zijn studentenhuis in Utrecht. Terwijl het eigendom in handen is van een studentenhuisvester, namelijk Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Voor zowel de student als voor de studentenhuisvester lag het duurzaamheidsargument ten grondslag aan dit initiatief.

Joost: “Geweldig dat het nu gelukt is om zonnepanelen te realiseren op ons studentenhuis. Na veel gehoord te hebben over klimaatverandering wilde ik graag concreet actie ondernemen. Net zoals duurzaamheid een verantwoordelijkheid is van de politiek en het bedrijfsleven is ze dat voor de individuele mens, studenten niet uitgesloten.” De huisbaas van Joost, de Utrechtse studentenhuisvester SSH, laat weten: “SSH is in toenemende mate met duurzaamheid bezig. We vinden het geweldig dat studenten ook zelf initiatieven op dit gebied ontplooien”.

Projectleider Freek Vossen van Koelestudenten is heel enthousiast over deze samenwerking tussen studentenhuisvester en student: “Joost is een van de voorbeelden dat studenten zonnepanelen willen. Niet alleen voor het milieu, maar ook om hun woonlasten omlaag te brengen. Uitwonende studenten betalen namelijk veel te veel voor energie”.

Via de campagne Koelestudenten zullen er meer individuele aanvragen door studenten worden gedaan, om woningcorporaties en andere marktpartijen te laten zien dat de tijd rijp is voor grootschalige projectontwikkeling van zonne-energie op daken van studentenhuizen, en wel in samenwerking met studenten.

Noot voor de redactie:

Op dinsdag 14 juli zal er een officiële opening plaatsvinden bij Joost thuis. Dit begint om 14.00 uur aan de Johan de Wittstraat 4, 3581 XX Utrecht. Pers is welkom, net als verschillende Utrechtse stakeholders die uitgenodigd zijn.

Meer informatie:

Voor meer informatie: persvoorlichting JMA: 020-5507333 of pers@jma.org