Persbericht
14 december 2015

Inschrijving geopend voor The Eco Crazy 88 Studentenbattle

Utrechtse studenten gaan op een avontuurlijke reis naar het hoge Noorden met hun hele studentenhuis. Dat wil zeggen, als ze The Eco Crazy 88 Studentenbattle winnen… Dus vanaf begin februari tien weken lang duurzame (Eco) en gekke (Crazy) opdrachten uitvoeren voor punten. Early birds die zich voor 1 januari 2016 aanmelden krijgen alvast 100 punten voorsprong!

De battle is gemaakt voor studentenhuizen die vooral gekke en gezellige eco opdrachten willen doen, maar ook voor studentenhuizen die actief met zonnepanelen of energiebesparing aan de slag willen gaan. Alle acties leveren punten op, maar besparen direct of indirect ook nog energie. Daarmee kunnen studentenhuizen hun steentje bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

De Utrechtse studente Inge Schrijver doet in elk geval mee. ‘Het is een win-win-win-win-situatie: super gezellig bezig zijn met je huis, terwijl je energiekosten bespaart, je inzet tegen klimaatverandering en hopelijk anderen inspireert om hetzelfde te doen!’

Met de hulp van de initiatieven achter de Battle – Koelestudenten van Jongeren Milieu Actief en WeetWatJeVerbruikt van de Natuur en Milieufederatie Utrecht – is dat een fluitje van een cent. Bovendien besparen de studenten met hun acties geld op hun energierekening, en maken ze naast de hoofdprijs kans op andere prijzen.

De Battle gaat begin februari 2016 van start met een knallende lancering, en eindigt 10 weken later in maart. Elke week maken de organisatoren via Facebook nieuwe opdrachten bekend om uit te voeren. Studenten leggen de resultaten daarvan vast op foto’s, houden de scores bij en maken elke week de tussenstand en de leukste foto’s bekend op onze Facebookpagina’s. Natuurlijk komt er ook een mooie afsluiting aan het eind van de rit; tijdens dit feest wordt de avontuurlijke reisprijs uitgereikt.

Inschrijven
Studenten die enthousiast zijn geworden kunnen zich met een teams vanaf 3 personen inschrijven via http://koelestudenten.nl/the-eco-crazy-88. Daar is ook meer informatie over de Battle te vinden. Wie zich vóór 1 januari 2016 opgeeft (dat mag ook als het team nog niet compleet is) verdient een voorsprong van 100 punten. De inschrijving sluit op 7 februari 2016.