Jongeren Milieu Actief gaat samen met studentenorganisaties en groene koplopers duurzame studentenhuisvesting op de agenda zetten

 

Amsterdam, 28 november 2014 - Jongeren Milieu Actief (JMA) gaat actief de samenwerking zoeken met studenten, studentenorganisaties en groene koplopers om duurzame studentenhuisvesting in Nederland op de agenda krijgen. Daarom start zij aanstaande zaterdag de campagne Koelestudenten.

"De tijd van lekkende, onbetaalbare, energieslurpende studentenkamers moet maar eens voorbij zijn", aldus Freek Vossen, campagneleider van Koelestudenten. “We moeten studentenwoningen niet vergeten in de verduurzamingslag van het Nederlands vastgoed.”

Jongeren Milieu Actief, werkt voor Koelestudenten in de campagne samen met Milieudefensie en wordt gesteund door MTV. Koelestudenten richt zich ook op energiebewustzijn en energiebesparing bij studenten zelf. Zij kunnen via de website Koelestudenten.nl gratis een handige online besparingstool gebruiken. Deze Koelnessmeter geeft inzicht in hun energieverbruik thuis, zowel in kilowatt- als hoeveelheid uitgestoten CO2. Want energieverspilling is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ook veel geld.

De tool is voornamelijk voor studentenhuizen, maar de tool kan ook gebruikt worden door andere huishoudens.

www.jma.org   
www.koelestudenten.nl
www.mtv.nl

Contact

Voor meer informatie neem contact op met persvoorlichting:
T: 020-5507333
 E: pers@jma.nl