Persbericht 29 april 2016

De Duurzame Doerakken winnen The Eco Crazy 88 Battle tussen studentenhuizen

Studentenhuis De Duurzame Doerakken heeft The Eco Crazy 88 Studentenbattle gewonnen. Op 29 april kregen zij de hoofdprijs uit handen van de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk: een klimaatreis naar Noorwegen. En de wethouder kreeg, samen met Remco de Maaijer van kamerverhuurder SSH, een onderzoek aangeboden naar energiebesparing in studentenhuizen..  

Dit blijkt uit een enquête die door 200 studenten is ingevuld. 60 Procent hiervan woont in Utrecht; maar ook in Leiden, Arnhem en Amsterdam hebben studenten behoefte aan energiebesparing. 

De enquête wordt op 29 april aangeboden aan de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk en Remco de Maaijer van kamerverhuurder SSH, tijdens de feestelijke afsluiting van de Eco Crazy 88 Studentenbattle. De organisatoren hopen dat SSH en andere kamerverhuurders snel vaart gaan maken met energiebesparing; de studenten willen immers wel!

Tijdens de Battle, die werd georganiseerd door Koelestudenten en WeetWatJeVerbruikt, hebben 17 studententeams 10 weken lang 88 opdrachten uitgevoerd. Daarmee verdienden ze punten, maakten ze hun studentenhuis energiezuiniger, én bespaarden ze op hun energierekening. Op 29 april wordt teruggeblikt op alle acties van de afgelopen 10 weken, o.a. in de vorm van interviews met de deelnemende studenten. 

En natuurlijk wordt bekendgemaakt welk team de hoofdprijs heeft gewonnen: een klimaatreis naar Noorwegen. Als klap op de vuurpijl zullen alle studenten samen een grote gaskraan dichtdraaien: zo zetten ze de resultaten van de enquête kracht bij en vragen ze de verhuurders om aan de slag te gaan met energiebesparing!

De initiatiefnemers

Koelestudenten is een initiatief van Jongeren Milieu Actief, de jongerenvereniging van Milieudefensie, mede mogelijk gemaakt door Europese Commissie. WeetWatJeVerbruikt is een campagne van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht. Facebook: www.facebook.com/koelestudenten