Woningcorporatie op de koffie bij Joost!

Weleens zonnepanelen op studentenhuizen gezien? Nee, waarschijnlijk! Die dingen kunnen energie opwekken, waardoor een student weer minder huur hoeft te betalen. Ideaal zou je zeggen. Maar ja, hoe komen ze op jouw dak? Kan het wel, mag het? Waarom doet een woningcoöperatie het niet? Joost de Kruif ging gewoon zelf aan de slag en hij legt uit... kan het wel, mag het wel?

Wie is Joost?!

Ik ben Joost de Kruif, studeer Humanistiek in Utrecht en doe graag aan wielrennen en zeilen. Twee jaar van mijn leven heb ik besteed aan reizen. Sinds de start van mijn master woon ik weer heel gemoedelijk in een studentenhuis net buiten het centrum. Zie de foto van mijn straat. Favoriete biertje: Westmalle Dubbel. Voor KoeleStudenten zal ik de komende tijd bloggen over mijn inspanningen voor zonnepanelen op ons studentenhuis.

Onze huisbaas, de SSH, was bij ons op de koffie.

Niet vanwege de goede koffie natuurlijk… wel vanwege de zonnepanelen. Ze wilden eens praten over ons plan en het huis bekijken. Zelf denk ik ook dat ze een beetje wilden weten met wie ze van doen hebben. Op de bewuste dag staan Richard en Marco namens de SSH op de stoep. Anton heb ik gevraagd er namens EnergieU bij te zijn. Hij weet veel van zonnepanelen en adviseert ons in het traject. Een huisgenoot en ikzelf zijn de verdere aanwezigen.

Via de mail heeft de SSH al aangegeven positief tegenover ons zonnepanelenplan te staan. Dat was geweldig nieuws! In het gesprek herhalen ze nog eens dat standpunt. Ons enthousiasme en onze gedegen aanpak heeft er mede aan bijgedragen dat de SSH tot dit standpunt is gekomen. Tof! Na het gesprek maken we een ronde door het huis.

Te beginnen natuurlijk bij ons platte dak, daar waar de zonnepanelen moeten komen. Ook het bekijken van de rest van het huis en de meterkast leidt niet tot ernstige bezwaren. Kortom, en je wilt niet weten hoe blij het me maakt dat ik dit kan schrijven, formele toestemming komt eraan!! Ergens in de nu komende week ontvang ik formeel bericht van de SSH. Je studentenhuisvester meekrijgen in een duurzaam initiatief? Het lijkt te kunnen!!

Ik houd jullie op de hoogte!

Met Duurzame Groetjes,

Joost

De Koelestudenten campagne

Wil je meer weten hoe wij zonnepanelen op studentenhuizen gaan krijgen? Hou www.koelestudenten.nl in de gaten!