"Radicaal goede koffie met een drastische impact!

Sluit je aan bij de revolutie en laat elke slok tellen!

Moyee Coffee is radicale koffie met een doel: FairChain koffie leveren in plaats van FairTrade koffie. Het FairChain principe draait om het eerlijker verdelen van de waarde van koffie; de koffieconsumerende landen verdienen veel meer aan het verwerken van koffie dan de koffieproducerende landen, een 85/15 verdeling. Gebrande koffie is minstens twee keer zoveel waard als groene koffie, maar 99,9% van alle koffie wordt buiten de productielanden gebrand, en die extra waarde gaat dus niet naar de productielanden. Dat is oneerlijk, dus Moyee Coffee gaat voor een 50/50 verdeling! De revolutie begint in Ethiopië, waar Moyee’s koffie verbouwd en gebrand wordt.

Waarom Ethiopië? Simpel, Ethiopië is de geboorteplaats van koffie. Als je een koffierevolutie wil kun je net zo goed bij het begin beginnen toch? Elke Arabicaboon op de wereld kan zijn DNA terugleiden naar die eerste koffiebomen die op de heuvels van Kaffa groeien. Ethiopië is de voornaamste koffieproducent van Afrika, en 1 op de 4 Ethiopiërs is op de een of andere manier economisch afhankelijk van koffie. Toch krijgt Ethiopië zo’n 3 miljard dollar per jaar aan ontwikkelingshulp van rijkere landen (landen zoals Nederland). Als trots Nederlands bedrijf wil Moyee Coffee hier verandering in brengen. Oprichter Guido van Staveren heeft met het FairChain concept de oplossing: rooster en verpak de koffie in Ethiopië zelf in plaats van in het Westen, en zie de inkomsten daar verdubbelen. De Moyeebranderij in Addis Abeba is de eerste ‘western standard roasting facility’ in de Afrikaanse koffieregio en is in 2015 ISO gecertificeerd. Niet alleen Ethiopië profiteert van de duurzame ondernemingszin van Moyee: zo wordt in Amsterdam Moyee met de fiets bezorgd door Bubble Post. Duurzame koffie voor jou, een beter leven voor mensen in Ethiopië. Join the revolution!"

 Photo source: http://www.moyeecoffee.com/over-onze-koffie