Leerlingen Emmaus gaan viral!

Leerlingen uit 5VWO van het Emmauscollege te Rotterdam hebben een online film voor Koelestudenten gemaakt en daar zijn wij heel blij mee! Bij deze: bedankt! Bekijk hier het resultaat! Deze leerlingen werkte aan het project M-Excellent met als onderwerp Media en Beïnvloeding.


En hun namen van links naar rechts zijn: Fleur, Manon, Ella, Maurice, Demi, Kelly en Viënne!

 

De opdracht

Op het Emmauscollege te Rotterdam werken excellente leerlingen uit 5VWO aan het project M-Excellent met als onderwerp Media en Beïnvloeding. De leerlingen volgden diverse colleges van specialisten op het gebied van reclame, psychologie, marketing en communicatie. Na deze informatie vergaard te hebben, konden ze aan de slag met het daadwerkelijke project: het opzetten van een campagne voor Koelestudenten, een initiatief van Jongeren Milieu Actief en Milieudefensie. 

De zeven leerlingen hebben voor deze campagne een filmpje opgenomen met een student in de hoofdrol. De boodschap van het filmpje luidt: 'Bespaar energie en geld!' In het filmpje laat de student op een speelse maar pakkende manier zien hoe je door kleine aanpassingen in je ochtendritueel, geld en energie kan besparen. Om het filmpje viral te laten gaan, hebben de leerlingen gekozen voor een slimme marketingstrategie. De pakkende titel van het filmpje is namelijk 'Gratis festivalkaartje?'; door zuiniger met energie om te gaan kunnen de kijkers op jaarbasis genoeg geld besparen om hun favoriete festival bij te wonen. 

Ook hebben de leerlingen contact opgenomen met de band Sunday Sun, rising stars in de muziekindustrie. Hun nummer 'I Call You Honey', dat als achtergronddeuntje is gebruikt, klinkt als muziek in de oren. Momenteel zijn de leerlingen druk bezig met het verspreiden van het filmpje door middel van sociale media. De leerlingen hebben de lat hoog gelegd en streven naar 50.000 views op Youtube!