10 tips waardoor je mobiel het langer volhoud

“Je zult niet altijd een rekenmachine bij je hebben!” 

Althans, dat voorspelde een van mijn docenten in de brugklas. Een goed decennium later en ik heb een apparaat in mijn broekzak waarmee ik niet alleen kan bellen en sms'en, maar ook kan appen, hoe ik op locatie X kom binnen de kortste tijd en kan vinden tot wanneer de supermarkt nog open is. Oh ja, en die brugklassommen uitrekenen. Want je kunt het zo moeilijk niet bedenken, met een smartphone kun je meestal snel een oplossing komen. Het enige nadeel is dat mijn trouwe maatje zo snel zonder energie zit. Daarom bij deze enkele tips over hoe dat te voorkomen is!

 

1. Makkelijk? Zet hem even uit

De grootste open deur van vandaag: zet je mobiel uit! Niet de ideale oplossing, maar als je op een plek bent waar je lange tijd niet de mogelijkheid tot opladen hebt is dat wel de meest praktische oplossing. 

Voor de rest zijn er andere 9 dingen die je kunt doen om te zorgen dat je batterij het langer volhoudt: 

2. Pas je standaard instellingen aan.

Dat je mobiel bij elke aanraking geluid maakt en trilt is leuk hoor (en is absoluut niet irritant voor je omgeving), maar het kost ook meer energie. 

3. Stel een donkere en niet bewegende achtergrond

Net als die gekleurde en continu bewegende achtergrond. Stel een donkere en niet bewegende achtergrond in als je langer met je batterij wilt doen. 

4. Schakel je wifi uit

Schakel je wifi, bluetooth, GPS en eventueel zelfs je mobiele data uit. Deze programma’s zorgen ervoor dat je continu verbinding hebt, maar zorgen er ook voor dat je batterij sneller leegloopt. Zeker bij een slechte verbinding is dit geen overbodige luxe, want het continu opnieuw zoeken naar een verbinding kost meer energie dan een stabiele verbinding. 

5. Schakel niet gebruikte programma's uit

In diezelfde categorie: schakel ook alle overige programma’s uit die je niet meer gebruikt. Als je Android gebruikt dan is hier een goede beschrijving te vinden. Apple gebruikers kunnen hier een kijkje nemen.

6. Installeer die updates!

Toch “gewoon” je mobiel gebruiken? Installeer die updates! Heb je ooit gemerkt dat apparatuur langzamer werkt wanneer deze weer aan een update toe is? Door updates werken je apps vaak beter en dat kost minder energie!

7. Schakel push-berichten uit

Schakel push-berichten van  je mail, facebook, google, nu.nl en dergelijke uit. Want moet je echt elk nieuw bericht elk moment van de dag weten? Waarschijnlijk niet. Sommige applicaties geven je de optie om eens in de zoveel tijd een update te sturen, wat minder je minder energie kost dan continu in verbinding staan. 

8. Laat je telefoon niet te warm worden

Laat je telefoon niet te warm worden, dat is slecht voor de algemene levensduur van je batterij. Haal je mobiel dus uit je broekzak, van de kachel of het dashboard af!

9. Gebruik de juiste app's

De ene app gebruikt meer energie dan de andere, dus wees kritisch in welke je gebruikt. Misschien is het voor jou zelfs handig om een app te installeren die je hierbij helpt? Hier vind je een paar goede opties.

10. Gebruik een zonnecel

Is het boven genoemde echt allemaal onmogelijk? Gebruik dan een (draagbare) zonnecel. Ze kosten een klein bedrag, maar zelfs de kleinste laden je telefoon behoorlijk snel op. En het kost je uiteindelijk minder energie (want de zon laad je mobiel op). Zeker handig in het festivalseizoen! 

*Deze blog is geschreven door Josephine Rockland. Dankjewel!