In de toekomst drinken we niet uit plastic, maar uit staal.

Waarom kopen mensen bronwater in plastic flesjes terwijl er water uit de kraan komt? Dagelijks worden er 500.000 plastic flesjes weggegooid. Een van de makkelijkste manieren om vervuiling en verspilling tegen te gaan is… kraanwater drinken! KRNWTR, het eerste merk voor kraanwater, wilt laten zien dat kraanwater lekker, duurzaam én stijlvol is.

Niet overal op de wereld is kraanwater toegankelijk, of veilig om te drinken. In Nederland draai je de kraan open en je kan drinken. Helaas blijven mensen voorverpakt drinkwater kopen en betalen daar graag 500 tot 1000 keer meer voor dan voor kraanwater. Zijn het de gekleurde flessen of mooie etiketten?

Elke literfles bronwater kost een kwart liter olie en 3 liter water om te produceren. Dagelijks worden er 500.000 waterflessen weggegooid en daarvan wordt maar een vijfde gerecycled: het merendeel wordt niet gebruikt of afgebroken en gaat dus permanent het milieu in. Zo bestaat de plastic soep die nu in de Stille Oceaan drijft voor 13% uit plastic flessen, naast plastic zakken en kleine plastic deeltjes zoals rietjes en doppen. Hiermee draagt het kopen van flesjes water flink bij aan vervuiling en verspilling. Dat kan beter, toch?

Daarom hebben twee vrienden die zich ergeren aan plastic afval KRNWTR opgericht, het eerste merk voor kraanwater. Kraanwater is supergezond voor je: met een goed gehydrateerd brein functioneer je beter, en je krijgt geen overbodige suikers en andere goedjes binnen die wel in frisdranken en energydrinks zitten. Kraanwater moet zelfs aan meer eisen voldoen dan bronwater, én is daarbij veel goedkoper. Door het drinken van kraanwater in plaats van flessen bronwater worden natuurlijke waterbronnen minder uitgeput, waardoor er minder verpakkingen geproduceerd worden en er ook minder behoefte aan transport en koeling is. Zo is het drinken van kraanwater een win-win-win situatie: goed voor jezelf, goed voor je portemonnee én goed voor het milieu. KRNWTR heeft kleurrijke waterflessen van roestvrij staal en andere duurzame materialen ontworpen zodat je in stijl je groenste beentje voor kunt zetten. Leuk om te hebben, maar ook om te geven.
Wil jij ook bijdragen aan het inperken van de wegwerpcultuur? Check www.krnwtr.nl.