Zo plant je bomen terwijl je op internet surft!

Zoals je wel weet gaat Koelestudenten over duurzaamheid en met name over hoe je energie kunt besparen. Wij vinden het ook belangrijk om het eenvoudig te houden zodat men kleine en gemakkelijke besparingstrucs in het dagelijkse leven kan implementeren om zo de wereld weer wat groener te maken! Zou het bijvoorbeeld niet heel cool zijn om op internet te zijn en tegelijkertijd het milieu te helpen? 

Nou, dat kan eigenlijk al! Koelestudenten ging in gesprek met Fatima, de Community Manager van Ecosia, een zoekmachine dat het planten van bomen bevorderd. Fatima is één van de 9 team genoten van Ecosia. 

De visie van Ecosia is eenvoudig: stop de ontbossing van onze planeet. Daarom is het doel van Ecosia om één miljard bomen te planten vóór 2020. Tot nu toe zijn er al 1.805.522 bomen geplant door dit initiatief. Dat is één nieuwe boom per elke 11 seconden!

Om de doelstelling van 1 miljard bomen te halen steunt Ecosia een aantal projecten in het kader van het planten van bomen. Eén daarvan is de Great Green Wall in Afrika. Samen met een aantal NGOs, de African Union en de Wereldbank willen zij een muur van bomen planten van het oosten van Afrika tot aan het westen van Afrika. Samen met Weforest en een lokale NGO draagt Ecosia bij aan de voltooiing van dit project in Burkina Faso. Niet alleen het milieu profiteert van dit programma. Ook de lokale maatschappij krijgt meer onafhankelijkheid en het project stimuleert meer sociale en economische stabiliteit in het gebied.

Naast dit project is het Ecosia’s algemene regel om minstens 80% van de winsten te doneren. Tot nu toe is er al 2.869.364 euro gedoneerd aan het milieu. Koelestudenten feliciteert Ecosia met dit mooie resultaat. Ecosia werkt met de zoekresultaten van Yahoo en Bing zodat betrouwbare en neutrale CO2 zoekopdrachten worden gegarandeerd. 

In de toekomst wilt Ecosia graag meer naamsbekendheid creëren zodat zij een maximale impact voor het milieu en de project krijgen. Er zijn nu 2.485.024 actieve gebruikers op de zoekmachine. Wil je er ook eentje worden en vanaf nu met Ecosia het web op gaan?! 

*Deze blog is geschreven door Theresa Jentzsch, bestuurslid JMA. Dankjewel!