Top 6 waarom delen het nieuwe hebben is voor studenten

Waarom zou je kiezen voor een gedeelde flat?

De juiste opleiding kiezen is misschien wel net zo belangrijk als het juiste huis kiezen, met de juiste huisgenoten. In Nederland woont 56 procent (bron) van de studenten in een studentenhuis en maar liefst 90 procent deelt zijn woning met één of meer mensen. Best wel veel!

Samenwonen en -leven met andere studenten gaat vaak gepaard met heel wat bijzondere ervaringen. Ik had een geweldige tijd. Sommigen zullen de tijd van hun leven hebben, anderen niet. Maar delen is het nieuwe geven en het bespaart je veel geld. Je bespaart op je huur en je energierekening en je kunt groot en dus voordelig inkopen (wc-papier, bier, eten). Maar delen is niet altijd makkelijk…

Herken je dit?

Als je een woning deelt, maak je vrienden, BFF’s, en je huis zal een drukte van belang zijn (vooral de huisfeesten). Eindeloze discussies over huisgenoten die hun taak niet gedaan hebben is voor iedereen herkenbaar, toch? Soms zul je je huisgenootjes duidelijk moeten maken dat vieze wc’s zichzelf niet schoonmaken. Huisgenoten maken van hun zaak jouw zaak, en vice versa. Ze stelen je spullen, spelen harde muziek en gebruiken jouw servies en bestek, en waarschijnlijk ontkennen ze het allemaal!

Maar ook dit?

Maar laten we de positieve kant van samenwonen niet vergeten! Zoals:

Je hebt altijd mensen om mee in te drinken voor het uitgaan…

Een huisgenoot is als een tweede kledingkast (als ze dezelfde maat hebben)

Ze kunnen voor je zorgen als je ziek bent

Je hebt altijd iemand om snacks of spullen van te lenen

En misschien wordt er soms zelfs voor je gekookt.

En het beste is, de huur is lager en je deelt de energierekening.