De Buurvrouwen

Bespaartip: heerlijke veganistisch eten!

Door: Hanna Jacobs,Veerle Grijmans, Anne-Roos Pitlo en Jolien Stoop.

Beroep: student

De afgelopen paar maanden zijn wij, team Buurvrouwen, regelmatig druk geweest met allerlei duurzame tips en tricks die we door onze deelname aan de Eco crazy 88 challenge ter oren hebben gekregen.

Duurzaamheid was al belangrijk in ons huisje, maar door de opdrachten gingen we net wat beter kijken naar ons eigen gedrag. Wilde iemand plastic stiekem in de gewone afvalbak doen? Foei! Besloot iemand de lift te nemen? Geen denken aan! Zelfs met mascotte-hond Nuka is regelmatig geprobeerd de trap op en af te gaan, maar aangezien het arme beestje hoogtevrees heeft leverde dat meer boze buren door het geblaf op, dan een overwinning. Gelukkig konden we dat compenseren door niet heter te wassen dan op 30 graden, een grote ecologische lente schoonmaak te doen en de verwarming nooit meer onnodig aan te laten. Al met al dus goede ontwikkelingen in het Buurvrouwenhuis.

Hoogtepunt van de challenge was voor ons het heerlijke veganistische eten wat we regelmatig hebben gemaakt en we zeker vaker gaan doen, en de kledingruil met allemaal vrienden die stuk voor stuk tevreden naar huis gingen in beeldige nieuwe outfits. Wij een lege kast, en zij zeer duurzaam geshopt!